Energielabel bedrijfspand 

Het aanvragen van een energielabel bedrijfspand is al enkele jaren verplicht bij verhuur of verkoop van het pand. Met een energielabel bedrijfspand ontvangt u een helder overzicht van de huidige energieprestatie van uw bedrijfspand. Heeft u nog geen energielabel? Enerpro geeft persoonlijk en innovatief advies en levert het label binnen 1 week.

Direct energielabel bedrijfspand aanvragen

Energielabel bedrijfspand

Voor de volgende gebouwen is een energielabel nodig:

 • Winkels
 • Kantoren
 • Bedrijfspand
 • Bedrijfsunits
 • Horeca gebouwen
 • Medische gebouwen
 • Overheidsgebouwen
 • Utiliteitsbouw
 • Monumenten

Voor gebouwen met alleen een opslagfunctie is geen label nodig.

Prijs energielabel gebouw

De kosten voor het registreren van een energielabel is afhankelijk van 2 factoren:

 • Zijn er bouwtekeningen van het bedrijfspand, gebouw of winkel aanwezig?
 • Hoeveel vierkante meter is het bedrijfspand, gebouw of winkel?

Neem contact op met de adviseurs van Enerpro voor een inschatting van de prijs. Houd er rekening mee dat de kosten voor een energielabel voor bedrijfspanden hoger is dan die van een woning, omdat een opname altijd ter plaatse moet gebeuren.  Ook worden aan het zakelijke label hogere eisen gesteld. Wilt u ook snel en efficiënt een bedrijfslabel aanvragen bij het persoonlijkste energieadviesbureau van Nederland? 

Ja, vraag energielabel aan 

Waarom Enerpro?

Bij Enerpro vraagt u snel een energielabel aan bij een persoonlijk en professioneel erkend bedrijf.  Onze klanten beoordelen ons gemiddeld een 8,7 door ons deskundig advies op maat, binnen 1 week! Wij zijn een zelfstandig en flexibel bureau, waardoor er efficiënt en praktisch gewerkt kan worden. U kunt rekenen op directe en snelle communicatie over uw energielabel. 

Verantwoordelijkheid verkoper of verhuurder

Over het energielabel voor bedrijfspanden, gebouwen en winkels zijn veel vragen, wij vertellen u graag meer over alles wat u moet weten over het energielabel voor bedrijven. Het label moet op het moment van overdracht aan de nieuwe koper of huurder worden overgedragen. Dit is de verantwoordelijkheid van de verkoper of verhuurder van het bedrijfspand. De overheid controleert op de aanwezigheid van een energielabel.

Op het niet hebben van een energielabel op het moment van overdracht staan boetes. Deze boetes kunnen oplopen tot €20.250. Sinds 1 juni 2015 controleert de overheid streng op de aanwezigheid van een energielabel bij verkoop of verhuur van het bedrijfspand.

Energielabel aanvragen bedrijfspand

Voor een energielabel bedrijfspand (EPA-U label) moet altijd een erkend energieadviseur met de juiste certificaten langskomen om een opname van het gebouw te doen. Bij de opname wordt gekeken naar de maten van gevels, ramen, deuren en oppervlakte van het bedrijfspand. Daarnaast wordt gekeken naar de mate van isolatie van het bedrijfspand, manier van verwarmen en koelen. Veel van deze factoren zijn afhankelijk van het bouwjaar van het bedrijfsgebouw.

Na de opname worden de gegevens verwerkt, hieruit volgt het energielabel bedrijf. Enerpro zorgt ervoor dat uw energielabel wordt geregistreerd bij de overheid. Zo is het label officieel bekend en kan deze worden opgevraagd door andere partijen. Neem contact op met de adviseurs van Enerpro voor een vrijblijvende inschatting van de kosten voor het energielabel gebouw.

Vraag energielabel aan